Σπανάκι: 32 ανοιξιάτικες συνταγές για κάθε μέρα

Σπανάκι: 32 ανοιξιάτικες συνταγές για κάθε μέρα

Είναι ένα από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά και ενδείκνυται για πολλές και διαφορετικές συνταγές στο καθημερινό μας τραπέζι

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το σπανάκι (Spinacia oleracea) οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως προέρχεται από την Περσία και θεωρούν ότι η λέξη σπανάκι προέρχεται μεν από το ελληνικό μεσαιωνικό «σπινάκιον», αλλά στην πραγματικότητα από την περσική λέξη «ισπανάγ». Πάντως, από την Περσία έφυγε γύρω στον 12ο αιώνα, για να καλλιεργηθεί στη Δυτική Ευρώπη.

Τα περί σιδήρου του σπανακιού και Ποπάι ξεχάστε τα. Το σπανάκι περιέχει πολύ λιγότερο σίδηρο απ’ ό,τι λέει η φήμη του και οφείλεται, όπως αναφέρει ο θρύλος, σε λάθος Αμερικανίδος δακτυλογράφου. Περιέχεται μεν σίδηρος, λιγότερος πάντως απ’ αυτόν στα δημητριακά ή τα όσπρια, ο οποίος μάλιστα για να απορροφηθεί πρέπει να συνοδεύεται από βιταμίνη C, όπως έναν γερό χυμό λεμονιού. Θα λέγαμε, λοιπόν, ότι μια σαλάτα με φρέσκα τρυφερά φύλλα σπανακιού κι ένα αρωματικό λαδολέμονο είναι καλύτερη από μια σπανακόπιτα. Είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, φολικό οξύ, μαγνήσιο, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Προστατεύει τον οργανισμό από ασθένειες όπως οστεοπόρωση, καρδιαγγειακές παθήσεις, αρθρίτιδα κ.ά.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT