Ποτέ δεν είχαμε τόσο μεγάλη ποικιλία. Με τα παλιά του –σπέσιαλ σουβλάκια, τυρόπιτες στις λαμαρίνες, ζεστές-ζεστές, ρυζόγαλα και γλυκοφάγωτους λουκουμάδες στο σκαφάκι– και τα καινούργια του –μπέργκερ, γιαπωνέζικα σάντουιτς, υβριδικά bao buns κι ιδιαίτερα παγωτά– το street food της Αθήνας ανοίγει μια μεγάλη βεντάλια επιλογών. Όταν είσαι τρεχάτος και θέλεις να τσιμπήσεις κάτι στα γρήγορα, όταν βολτάρεις χαλαρά κι ανέμελα και θέλεις μια περισσότερο ή λιγότερο αμαρτωλή λιχουδιά, όταν σε πιάνει μια μικρή υπογλυκαιμία, κάτι γρήγορο, νόστιμο και προσιτό σε περιμένει στην επόμενη γωνία. Τι ακριβώς; Σας έχουμε100 μαγαζιά για να διαλέξετε, καθένα με τα υπερ-ατού του. Κλασικά, νοσταλγικά, ευφάνταστα κι απρόσμενα, πατροπαράδοτα και πολυπολιτισμικά. Στο κέντρο και στα πέριξ του στήνεται ένα μόνιμο φεστιβάλ φαγητού του δρόμου. Εδώ έχει πιροσκί, εκεί τυλιχτά λαχματζούν, παραπέρα φετόπιτα, tacos με μεξικάνικο γύρο, πολίτικο νερομπούρεκο…
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρόνομο
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr