Πατατοσαλάτα νησιώτικη με κάππαρη και κρίταμο

Πατατοσαλάτα νησιώτικη με κάππαρη και κρίταμο

Η πατατοσαλάτα συνηθίζεται πολύ στα ανδριώτικα σπίτια. Η συνταγή που μας δίνει η μαγείρισσα Μαίρη Τηνιακού είναι μία από τις κλασικές εκδοχές.

22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τα παλιά χρόνια υπήρχε μεγάλη παραγωγή πατάτας και τις σαλάτες που έφτιαχναν τις νοστίμιζαν με μυρωδικά και με τα αγαπημένα τους τουρσιά, όπως είναι τα κρίταμα και οι κάππαρες, αλλά και οι καρύδες [άγριο χόρτο με την επίσημη ονομασία Centaurea raphanina mixta (αλιβάρβαρο αγκιναράκι) – σε όλες τις Κυκλάδες το βάζουν στις σαλάτες, το κάνουν φρικασέ, αλλά κυρίως το φτιάχνουν τουρσί].

20′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5′

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT