Γιατί τρώμε κακά επιδόρπια στα ελληνικά εστιατόρια;

Γιατί τρώμε κακά επιδόρπια στα ελληνικά εστιατόρια;

Ο Aγγελος Ρέντουλας γράφει για τις περιπέτειές του στα εστιατόρια με τα βαριά υπέργλυκα και ανισόρροπα γλυκά που σερβίρουν μετά το φαγητό

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νισάφι πια με τα βαριά, υπέργλυκα, γενικώς ανισόρροπα γλυκά που προτείνονται ως επιδόρπια στα εστιατόρια: συσκοτίζουν τη γευστική εμπειρία και είναι βάναυσα για το στομάχι και την υγεία.

Σκεφτείτε το: ένα αληθινά καλό, ένα σωστά σχεδιασμένο γεύμα είναι αυτό που διαχειρίζεται ορθολογικά όλα τα στάδια, από τον εναρκτήριο, ορεκτικό μεζέ μέχρι την αποφώνηση, και λαμβάνει επίσης υπόψη το well being μας, δεν μας φορτώνει με αχρείαστες, ανθυγιεινές τροφές.

Θα μου πείτε, όλα τα γλυκά ανθυγιεινά είναι. Είναι, ναι. Αλλά μερικά είναι… ανθυγιεινότερα και σίγουρα αταίριαστα για το κλείσιμο ενός μενού.

Σπανίως σχεδιάζονται τα επιδόρπια ως αυτό που θα έπρεπε να είναι: ως φυσική συνέχεια, ως επίλογος ενός γεύματος. Συνήθως, είναι μια έξτρα λίστα με λιχουδιές αυθύπαρκτες, με γουρουνιές που στόχο έχουν να κλέψουν την παράσταση.

Φεύγεις βαρύς, σκασμένος, μπαϊλντισμένος. Είναι μέγα λάθος και δυστυχώς δεν γράφουμε οι γαστρονομικοί δημοσιογράφοι γι’ αυτό. Αντιθέτως, εμού συμπεριλαμβανομένου, χειροκροτούμε κάθε εντυπωσιακή, ρυπαρή κατασκευή που έρχεται για φινάλε στο τραπέζι μας.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT