Νισάφι πια με τα βαριά, υπέργλυκα, γενικώς ανισόρροπα γλυκά που προτείνονται ως επιδόρπια στα εστιατόρια: συσκοτίζουν τη γευστική εμπειρία και είναι βάναυσα για το στομάχι και την υγεία.
Σκεφτείτε το: ένα αληθινά καλό, ένα σωστά σχεδιασμένο γεύμα είναι αυτό που διαχειρίζεται ορθολογικά όλα τα στάδια, από τον εναρκτήριο, ορεκτικό μεζέ μέχρι την αποφώνηση, και λαμβάνει επίσης υπόψη το well being μας, δεν μας φορτώνει με αχρείαστες, ανθυγιεινές τροφές.
Θα μου πείτε, όλα τα γλυκά ανθυγιεινά είναι. Είναι, ναι. Αλλά μερικά είναι… ανθυγιεινότερα και σίγουρα αταίριαστα για το κλείσιμο ενός μενού.
Σπανίως σχεδιάζονται τα επιδόρπια ως αυτό που θα έπρεπε να είναι: ως φυσική συνέχεια, ως επίλογος ενός γεύματος. Συνήθως, είναι μια έξτρα λίστα με λιχουδιές αυθύπαρκτες, με γουρουνιές που στόχο έχουν να κλέψουν την παράσταση.
Φεύγεις βαρύς, σκασμένος, μπαϊλντισμένος. Είναι μέγα λάθος και δυστυχώς δεν γράφουμε οι γαστρονομικοί δημοσιογράφοι γι’ αυτό. Αντιθέτως, εμού συμπεριλαμβανομένου, χειροκροτούμε κάθε εντυπωσιακή, ρυπαρή κατασκευή που έρχεται για φινάλε στο τραπέζι μας.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο