Ο Στέφανος Κουνδουράς είναι γόνος αστικής θεσσαλονικιώτικης οικογένειας, με πατέρα γεωπόνο. Μαθητής του άριστα, με πάθος για τη μουσική, αφήνει ανεκπλήρωτα τα μητρικά όνειρα για ιατρικές σπουδές και ακολουθεί τον δρόμο του πατέρα του.
Σήμερα δεν είναι μόνο γεωπόνος. Εκτός από καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ, θεωρείται γκουρού της αμπελουργίας, που ευαγγελίζεται μια ριζοσπαστική και πρωτοπόρα αντιμετώπιση του αμπελιού, με στόχο την παραγωγή ποιοτικών κρασιών με χαρακτήρα.
Η κουβέντα μαζί του, με έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων και γλαφυρών αφηγήσεων, μας ταξιδεύει στα μοναχικά μονοπάτια των αμπελολόγων, που διακριτικά και ανώνυμα φροντίζουν να φτάσει ένα καλό σταφύλι στο οινοποιείο.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.