Κροστάτα (ανοιχτή ιταλική πίτα) με πράσα, σέσκουλα και μυρωδικά

Κροστάτα (ανοιχτή ιταλική πίτα) με πράσα, σέσκουλα και μυρωδικά

Γιορτάζουμε την άνοιξη με τα μυρωδάτα χόρτα της και ετοιμάζουμε από μοναδικές τάρτες όπως αυτή η χωριάτικη μυρωδάτη ανοιχτή πίτα, μέχρι μαγειρίτσες, γιαχνί και σαλάτες. 105 μοναδικές, πασχαλινές και εαρινές συνταγές στον Γαστρονόμο Απριλίου, που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή 09/04, με την Καθημερινή.

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κροστάτα είναι ιταλική χωριάτικη πίτα που γίνεται ανοιχτή περίπου σαν τάρτα. Η προσθήκη καρυδόψιχας στο ζυμάρι της την κάνει πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη. Έξοχη περίπτωση χορτόπιτας για καλά, ανοιξιάτικα τραπέζια.

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη γέμιση

  •  1 κιλό σέσκουλα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  •  3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  •  2 πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  •  1/2 κουτ. γλυκού τσίλι, ξερό, σε σκόνη
  •  300 γρ. φρέσκο τυρί, όπως ανθότυρο ή ρικότα
  •  200 γρ. γραβιέρα πικάντικη ή παρμεζάνα, τριμμένη
  •  1 φλιτζ. τσαγιού μυρωδικά ανάμεικτα, ψιλοκομμένα, όπως άνηθος, δυόσμος, μαϊντανός, ψιλοκομμένα
  •  2 αυγά
  •  2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  •  50 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το λάδωμα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT