Κροστάτα είναι ιταλική χωριάτικη πίτα που γίνεται ανοιχτή περίπου σαν τάρτα. Η προσθήκη καρυδόψιχας στο ζυμάρι της την κάνει πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη. Έξοχη περίπτωση χορτόπιτας για καλά, ανοιξιάτικα τραπέζια.
Υλικά
Μερίδες: 6
Για τη γέμιση
- 1 κιλό σέσκουλα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 κουτ. γλυκού τσίλι, ξερό, σε σκόνη
- 300 γρ. φρέσκο τυρί, όπως ανθότυρο ή ρικότα
- 200 γρ. γραβιέρα πικάντικη ή παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 φλιτζ. τσαγιού μυρωδικά ανάμεικτα, ψιλοκομμένα, όπως άνηθος, δυόσμος, μαϊντανός, ψιλοκομμένα
- 2 αυγά
- 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 50 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το λάδωμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι