Χταπoδάκι με πορτοκάλι, ελιές και μαραθόριζα

Χταπoδάκι με πορτοκάλι, ελιές και μαραθόριζα

Μια νόστιμη, light και νηστίσιμη συνταγή που συνδυάζει το χταπόδι με εσπεριδοειδή και μυρωδικά. Ενα πιάτο για τη μέση ή για ένα πολύ ελαφρύ γεύμα.

18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 8 μερίδες ως ορεκτικό

  •  1 χταπόδι περίπου 1 1⁄2 κιλό
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  5 κόκκοι πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  •  1 μαραθόριζα, σε πολύ λεπτές φέτες
  •  50 γρ. πράσινες ελιές, κομμένες σε ροδέλες
  •  1 πορτοκάλι, καθαρισμένο, κομμένο πρώτα στις φέτες του και μετά σε μικρά κομμάτια
  •  4 κ.σ. ελαιόλαδο
  •  1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT