Τσουρέκια: Πού βρίσκουμε τα πιο μαστιχωτά και μυρωδάτα της Αθήνας

Τσουρέκια: Πού βρίσκουμε τα πιο μαστιχωτά και μυρωδάτα της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γλυκό του Πάσχα είναι χωρίς αμφιβολία το τσουρέκι. Στα ζαχαροπλαστεία και τους φούρνους που ακολουθούν βρίσκουμε μερικά από τα πιο νόστιμα της Αθήνας.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε προζύμι ή μαγιά; Πολύ μαστιχωτά και ινώδη ή αφράτα και μαλακά; Ανοιχτόχρωμα και λευκοψημένα ή με γυαλιστερή, σκούρα «κρούστα»; Οι σχολές του τσουρεκιού είναι διάφορες. Το σίγουρο είναι πως αυτό είναι το πιο λατρεμένο γλυκό του Πάσχα. Στους ακόλουθους φούρνους και ζαχαροπλαστεία βρίσκουμε τα τσουρέκια των ονείρων μας.

Εργαστήρι Δήμητρα Γουναρίδη

Το τσουρέκι αυτό είναι μια ολόκληρη πλεκτάνη από ίνες που μοσχοβολούν εμπειρία και καλό βούτυρο. Είναι το δημιούργημα της Δήμητρας και του Τάσου Γουναρίδη, που ήρθε πρόσφυγας με τη Μικρασιατική Καταστροφή από τη Σπάρτη Μικράς Ασίας στην Ελλάδα, κι άνοιξε με τη γυναίκα του το οικογενειακό εργαστήρι στη Νέα Ιωνία. Αυτό το τσουρέκι είναι μασηστερό, μοσχοβολά βούτυρο γάλακτος, μαστίχα και μαχλέπι, είναι στολισμένο με ψιλοκομμένο αμύγδαλο, κι εξακολουθεί να ζυμώνεται με την ίδια συνταγή από τα παιδιά του Τάσου και της Δήμητρας, και πλέον από τον εγγονό τους Ηλία. Το μυστικό τους είναι στο δυνατό αλεύρι, το επίμονο ζύμωμα για να κορδάρει, και κυρίως στην πονηρή προσθήκη του κεφίρ, το οποίο όχι μόνο προσθέτει γευστικό πλεονέκτημα, αλλά διαμορφώνει μια απαλή υφή και συνεισφέρει στη ζύμωση, καθώς περιέχει προβιοτικά. Μου αρέσει να το ζεσταίνω πριν το φάω μαζί με ένα ποτήρι γάλα. Ν.Μ.

Ευαγγελικής Σχολής 5, Νέα Ιωνία, Τ/210-27.12.548

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT