Ταϊλανδέζικο Pad Thai με καλαμάρι και ρυζομακάρονα

Ταϊλανδέζικο Pad Thai με καλαμάρι και ρυζομακάρονα

Νηστίσιμο με αρώματα απωανατολίτικα, εξωτικά και ιδιαίτερα. Απαιτείται μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα έθνικ τρόφιμα.

24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  •  50 γρ. καστανή ζάχαρη
  •  1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  •  60 ml fish sauce * (σάλτσα ψαριών, ιδιαίτερα αλμυρή)
  •  1 κουτ. σούπας πάστα ταμαρίνδης * (πολτός από τον καρπό του δέντρου ταμάρινθος, όξινος και αρωματικός)
  •  40 ml sriracha sauce * (σάλτσα από καυτερές πιπεριές και σκόρδο)
  •  2 μέτρια κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  •  2 μεγάλα καρότα, σε λεπτά μπαστουνάκια
  •  100 γρ. φύτρες φασολιού (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και ασιατικά τρόφιμα)

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT