Μαχλέπι, το άρωμα του τσουρεκιού και πώς το χρησιμοποιούμε

Μαχλέπι, το άρωμα του τσουρεκιού και πώς το χρησιμοποιούμε

Το μαχλέπι κυριαρχεί στη ζαχαροπλαστική παράδοση της Ανατολής. Τι είναι όμως αυτή η μαγική αρωματική σκόνη που βάζουμε στα τσουρέκια;

21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μουχαλέπιον, μαχαλέπι ή μέχλεπι είναι η μυρωδάτη σκόνη που χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε παραδοσιακές ζύμες. Μαζί με τη μαστίχα και το κακουλέ (καρδάμωμο) αποτελούν την αγία τριάδα των μπαχαρικών του ελληνικού πασχαλινού τσουρεκιού, ενώ στην ευρύτερη Ανατολή το χρησιμοποιούν ποικιλοτρόπως και χωρίς κάποια γιορτινή αφορμή.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT