Μουχαλέπιον, μαχαλέπι ή μέχλεπι είναι η μυρωδάτη σκόνη που χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε παραδοσιακές ζύμες. Μαζί με τη μαστίχα και το κακουλέ (καρδάμωμο) αποτελούν την αγία τριάδα των μπαχαρικών του ελληνικού πασχαλινού τσουρεκιού, ενώ στην ευρύτερη Ανατολή το χρησιμοποιούν ποικιλοτρόπως και χωρίς κάποια γιορτινή αφορμή.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr