Πασχαλινές πίτες: Μην ανοίξετε φύλλο, παραγγείλτε τες εδώ

Πασχαλινές πίτες: Μην ανοίξετε φύλλο, παραγγείλτε τες εδώ

Οι μάστορες του είδους κάνουν όλη τη δουλειά. Εμείς δεν έχουμε παρά να προπαραγγείλουμε λαχταριστές πίτες για το πασχαλινό τραπέζι, στις παρακάτω διευθύνσεις.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωραίες και νόστιμες οι πίτες αλλά ποιος τις φτιάχνει; Αν έχεις χρόνο, ούτε λόγος, η χειροποίητη πίτα η δική μας είναι πάντα καλύτερη από οποιαδήποτε έτοιμη. Όμως, αν δεν το ‘χεις πολύ με τη μαγειρική ή έχεις λίγο χρόνο, ενώ παράλληλα έχεις κάνει και τα καλέσματά σου σε φίλους αυτές τις μέρες, το να τις παραγγείλεις από κάπου που τις φτιάχνουν με σπιτικό μεράκι είναι λυτρωτικό. Και σε αυτά τα μαγαζιά τις φτιάχνουν έτσι. Με αγάπη και φροντίδα.

Μουζίλο, πας Γλυφάδα μόνο γι’ αυτές

Με καταγωγή από το Μουζίλο, ένα ορεινό χωριουδάκι ελάχιστων κατοίκων στην Ευρυτανία, ο Στέφανος Βασιλόπουλος φτιάχνει στο μαγαζί του στη Γλυφάδα χειροποίητες πίτες, από τις πιο νόστιμες που έχουμε δοκιμάσει. Το χοντρό, απολαυστικά τραγανό φύλλο πλάθεται με αγουρέλαιο Κυλλήνης και ανοίγεται μπροστά στον πελάτη, πριν γεμιστεί με υλικά από το Καρπενήσι –όπως το τσαλαφούτι και το λουκάνικο που φέρνει ο Στέφανος από εκεί-– αλλά και άλλα εκλεκτά υλικά μικρών παραγωγών απ’ όλη την Ελλάδα. Από την «μουζιλιώτικη» τυρόπιτα μέχρι την τσουκνιδόπιτα ή την πίτα με μανιτάρια από τη Δίρφυ, όλες είναι εξαιρετικές. Εκτός από κομμάτια, από το κατάστημα προμηθευόμαστε και ολόκληρες, ψημένες πίτες, κατόπιν παραγγελίας.

Δούσμανη 13, Γλυφάδα, Τ/211-21.52.772

Πλαστός & Κρεμμυδόπιτα σε αυτοσχέδιες γάστρες

Τι θα λέγατε για μια πίτα στα κάρβουνα, με φύλλο τραγανό, τριφτό, που λιώνει στο στόμα; Ο Μυκονιάτης μάγειρας Νικόλας Αντωνόπουλος ψήνει σε αυτοσχέδιες γάστρες, που δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα στο αποτέλεσμα. Πρώτα δουλεύει το ζυμάρι και με ελαιόλαδο και με βούτυρο και έπειτα προσθέτει τις νόστιμες, ισορροπημένες γεμίσεις. Ο πλαστός, η παραδοσιακή πίτα από τη Θεσσαλία που έχει αντί για φύλλο χυλό από καλαμποκάλευρο και βούτυρο, περιέχει πρασινάδες της εποχής και μυρωδικά. Η μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα γίνεται με φύλλο χοντρό, ζυμωμένο με αυγά και γέμιση τυροβολιά, άνηθο και κρεμμύδι. Η υπέροχη τυρόπιτα με φύλλο από νερό ντομάτας και φρέσκο θυμάρι γεμίζεται με φέτα και ανθότυρο. Με προπαραγγελία τις παραλαμβάνουμε μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, για το εορταστικό τραπέζι.

Κνωσού 5, Παλαιό Φάληρο, Τ/210-95.96.230

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT