Λαζαράκια: η παραδοσιακή συνταγή της Εύης Βουτσινά

Λαζαράκια: η παραδοσιακή συνταγή της Εύης Βουτσινά

Μυρωδάτα ψωμιά-κούκλες που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς και τους κάπως… μεγαλύτερους. Είναι παλιό έθιμο να τα φτιάχνουν το Σάββατο του Λαζάρου.

21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τα λαζαράκια, βάζουμε σε βαθύ μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο σε σκόνη, τα ανακατεύουμε και τα περιβρέχουμε με 1½ ποτήρι χλιαρό νερό. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Αν η ζύμη είναι σκληρή, προσθέτουμε λίγο-λίγο χλιαρό νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει ελαστική, αλλά όχι πολύ μαλακή, για να μη χάσουν τα λαζαράκια το σχήμα τους στο ψήσιμο.

Διαβάστε περισσότερα στον ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT