16 νηστίσιμα γλυκά για τη Μεγάλη Εβδομάδα

16 νηστίσιμα γλυκά για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αν θέλετε να νηστέψετε τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά δεν αντέχετε να στερηθείτε εντελώς το γλυκό, αυτές οι 16 νηστίσιμες συνταγές είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τη Μεγάλη Εβδομάδα τη νηστεύουν και οι Τούρκοι» έλεγαν οι παλιοί, θέλοντας να τονίσουν την ιερότητα αυτής της εβδομάδας, την οποία προσέγγιζαν με μεγάλη θρησκευτική ευλάβεια. Είναι εβδομάδα αναστοχασμού και κάθαρσης, πνευματικής αλλά και σωματικής, η οποία επιτυγχάνεται με τη νηστεία. Για τους πιστούς, βέβαια, η νηστεία έχει ήδη ξεκινήσει από την Καθαρά Δευτέρα και έχει συνεχιστεί -με ελάχιστα διαλείμματα- όλη τη Σαρακοστή. Τέτοια διαλείμματα κατάλυσης της νηστείας, έστω και μίας μόνο ημέρας, είναι για παράδειγμα η 25η Μαρτίου, που γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και παραδοσιακά τρώμε μπακαλιάρο, αλλά και η Κυριακή των Βαΐων, που επίσης επιτρέπεται να φάμε ψάρι, για να πάρουμε δυνάμεις και να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην τελευταία και πιο δύσκολη εβδομάδα της νηστείας που ξεκινά το ίδιο βράδυ, αφού την επόμενη μέρα ξημερώνει η Μεγάλη Δευτέρα.

Διαβάστε περισσότερα στον ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT