Βιβλιοθήκη Μονής Σινά: ξενάγηση σε μία από τις πιο σημαντικές βιβλιοθήκες του κόσμου

Βιβλιοθήκη Μονής Σινά: ξενάγηση σε μία από τις πιο σημαντικές βιβλιοθήκες του κόσμου

Στη Σιναΐτικη Βιβλιοθήκη φυλάσσονται πολυτιμότατα και μοναδικά χειρόγραφα, που φτάνουν περίπου τις 5.000, περιεχομένου παντός φάσματος, από την κλασική και θρησκευτική φιλολογία, τις ιστορικές συγγραφές και τη φιλοσοφία μέχρι την ιατρική και τα μαθηματικά. Μία από τις σημαντικότερες βιβλιοθήκες του κόσμου.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλη Φλεβάρη έχεις ξεκινήσει από το Κάιρο για ν’ ανέβεις στο Σινά. Μετά από πολύωρο ταξίδι, κατεβαίνοντας νότια τη δυτική πλευρά της ομώνυμης χερσονήσου και έχοντας στα αριστερά σου απέραντους αμμόλοφους, φτάνεις στη διασταύρωση αριστερά για την όαση της Φαράν και το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνας. Αρχίζεις μετά κι ανεβαίνεις ανάμεσα στα άδενδρα, πυρόχρωμα φαράγγια, ανάμεσα σε ρέματα που έχουν δημιουργήσει οι σπάνιοι αλλά επικίνδυνοι χείμαρροι, όταν θυμάται ο ουρανός να ρίξει βροχή. Όλη αυτή την ώρα έρχονται στο μυαλό σου σκέψεις και εικόνες από τα διαβάσματά σου για το Άγιο και Θεοβάδιστο Όρος Σινά. Από τα πρώτα μαθητικά διαβάσματα της Ιερής Ιστορίας μέχρι τις χολιγουντιανές εικόνες για την Έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο, τον Μωυσή και τις Δέκα Εντολές, τη Φλεγόμενη και μη Καιόμενη Βάτο, και ακόμη για την Αγία και πάνσοφη Αικατερίνα, που μετά το μαρτύριό της στην Αλεξάνδρεια βρέθηκε το σκήνωμά της πάνω σε μία από τις δύο κορυφές των βουνών που στεφανώνουν το μοναστήρι της.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT