12 συνταγές για αρνί και κατσίκι φουρνιστό – σκέτο λουκούμι

12 συνταγές για αρνί και κατσίκι φουρνιστό – σκέτο λουκούμι

Μπούτι, σπάλα, με κόκαλο ή χωρίς, ρολό ή σε κομμάτια, στη γάστρα ή στη λαδόκολλα. Με τραγανή κρούστα, ευφάνταστες γεμίσεις και πεντανόστιμες σάλτσες

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάσχα χωρίς αρνί δεν γίνεται. Αλλά επειδή η σούβλα θέλει χώρο, κόπο και… παραπάνω κόσμο, ο φούρνος είναι η καλύτερη λύση. Τόσο το αρνί όσο και το κατσίκι, που είναι λιγότερο λιπαρό και πιο εύπεπτο, φουρνιστά γίνονται όνειρο, με λαχταριστή πετσούλα και ζουμάκι – συμπυκνωμένη νοστιμιά. Και όλα τα μέρη τους είναι κατάλληλα για ψητά. Για το γιορτινό τραπέζι εμείς σας προτείνουμε μπούτι, ξεκοκαλισμένο ή με το κόκαλο – στην περίπτωση που το χρειάζεστε ολόκληρο, καλό είναι να το διευκρινίσετε, γιατί πολλοί χασάπηδες συνηθίζουν το «τσακίζουν» με τον μπαλτά σε μερικά σημεία για να ψηθεί καλύτερα– αλλά και σπάλα. Αυτά είναι που πρωταγωνιστούν στις παρακάτω συνταγές, παρέα με διάφορες μαρινάδες και σάλτσες, φρέσκα μυρωδικά, όπως ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο ή μαντζουράνα, που δίνουν στο κρέας μπόλικο άρωμα, και διάφορα κηπευτικά που μυρίζουν άνοιξη.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT