10 εντυπωσιακά τσουρέκια από όλο τον κόσμο που θέλουμε να ζυμώσουμε φέτος

10 εντυπωσιακά τσουρέκια από όλο τον κόσμο που θέλουμε να ζυμώσουμε φέτος

Οι πιο νόστιμες συνταγές για τσουρέκια άλλων χωρών για όποιον θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Από αφράτη ιταλική colomba μέχρι αγγλικά ψωμάκια hot cross buns!

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Το ελληνικό τσουρέκι είναι σίγουρα από τα καλύτερα πασχαλινά ψωμιά που υπάρχουν στον κόσμο και δικαιούμαστε να αισθανόμαστε υπερήφανοι για αυτή την παράδοσή μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μας αρέσει να δοκιμάζουμε τι υπάρχει εκεί έξω. Το Πάσχα είναι μεγάλη γιορτή σε όλο τον χριστιανικό κόσμο και κάθε χώρα έχει τα δικά της έθιμα. Πολλά από αυτά συνδέονται με το φαγητό. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το να ζυμώνουν και να πλάθουν γιορτινά ψωμιά είναι μια πανάρχαια συνήθεια που επιτελούσε διπλό ρόλο: αφενός τελετουργικό και αφετέρου πρακτικό, αφού ήταν και ένας τρόπος να αξιοποιήσουν υλικά που είχαν αυτή την εποχή άφθονα. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν το Πάσχα έχει προηγηθεί νηστεία, μια περίοδος «κάθαρσης», και στα αγροτικά νοικοκυριά έχουν μείνει αναξιοποίητα τα ζωικά παράγωγα (γάλα, τυρί, αυγά). Τι τσουρέκια ζυμώνουν λοιπόν στην Ιταλία, τι παραδόσεις έχουν στην Πολωνία και τη Ρωσία, τι καλό φτιάχνουν στην Αγγλία;

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT