Τι θα φάμε μετά την Ανάσταση; 10 συνταγές με άρωμα Κρήτης και Κυκλάδων

Τι θα φάμε μετά την Ανάσταση; 10 συνταγές με άρωμα Κρήτης και Κυκλάδων

Και μαγειρίτσα καταπραϋντική, και μεζέδες-προθέρμανση για την πασχαλινή κρεατοφαγία, και μια τυρόπιτα ανοιχτή- ταξίδι στο νησί.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βράδυ της Ανάστασης για πολλούς δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς μια μαγειρίτσα αχνιστή-αχνιστή.

Η καταπραϋντική σούπα του Μεγάλου Σαββάτου που κάνει το πέρασμα από τα νηστίσιμα στην κρεοφαγία, αξιοποιώντας τα πράσινα της ανοιξιάτικης υπαίθρου, έχει πολλές εκδοχές. Αλλάζει ανάλογα με τον τόπο και τον μάγειρα ή τη μαγείρισσα. Υπάρχουν βέβαια και μέρη που έχουν άλλες αναστάσιμες παραδόσεις. Όπως η Κρήτη. Κι εκεί την φτιάχνουν όμως.

Τη συνταγή για τη μαγειρίτσα που θα δείτε παρακάτω, με άνηθο, μαρούλι και μαϊντανό, Κρητικιά μας την έδωσε. Και έχουμε και μια δεύτερη, πιο ασυνήθιστη εκδοχή, με συκωτάκια κοτόπουλου, γλυκό τραχανά, σύγκλινο, μανιτάρια και πολλά μυρωδικά, ρουστίκ και φινετσάτη ταυτόχρονα. Προτείνουμε να τη συνδυάσετε με μια πολύ νόστιμη μαρουλοσαλάτα με πηχτόγαλο Χανίων.

Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT