«Είναι μια σαλάτα με τα πιο εμβληματικά υλικά της περιοχής. Το παστό που χρησιμοποίησα, που είναι από τον Κιρκιλή από τον Μελιγαλά, βγάζει άρωμα κανέλας και όχι πορτοκαλιού, όπως άλλα παστά που θυμάμαι από παιδί. Μια πολύ χαρακτηριστική ανάμνηση που έχω από τα ψώνια που κάναμε στην Καλαμάτα και αγοράζαμε το παστό με το κιλό ήταν που το “ψάρευε” ο μπακάλης μέσα από πελώρια βαρέλια ξέχειλα με λίπος», διηγείται ο σεφ Δημοσθένης Μπαλόπουλος. Πολύ ενδιαφέρον έχει η σάλτσα πορτοκαλιού, που είναι γεμάτη ένταση. Ο σεφ για να τη φτιάξει χρησιμοποιεί ολόκληρο το πορτοκάλι, μαζί με τη φλούδα του.
Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr