Κανταΐφι γεμιστό με κρέμα τυριού

Το τέλειο επιδόρπιο, κάτι ανάμεσα σε κιουνεφέ και τσίζκεϊκ. Είναι γλυκό «της ώρας», δηλαδή πρέπει να ψηθεί την ίδια μέρα που θα το σερβίρετε

21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό το γλυκό μοιάζει με το κιουνεφέ, το ανατολίτικο σιροπιαστό γλυκό με κανταΐφι γεμιστό με τυρί. Η διαφορά είναι ότι εδώ το γεμίζουμε με μια κρέμα τυριού σαν αυτή του τσίζκεϊκ, ενώ το κιουνεφέ περιέχει σκέτο τυρί, από ένα είδος μαστιχωτό σαν την κίτρινη μοτσαρέλα.

Υλικά

Κομμάτια: 18

Για το σιρόπι

  •  400 γρ. ζάχαρη
  •  200 γρ. νερό
  •  1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
  •  1/2 ξυλάκι κανέλας

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT