Tourteau fromagé, το παραδοσιακό καμένο τσίζκεϊκ των Γάλλων

Tourteau fromagé, το παραδοσιακό καμένο τσίζκεϊκ των Γάλλων

Μετά το καμένο τσιζκεϊκ των Βάσκων, να άλλο ένα καμένο παραδοσιακό τσίζκεϊκ, αυτή τη φορά από τη Γαλλία. Είναι πολύ ιδιαίτερο και σερβίρεται με φρέσκα φρούτα

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα παραδοσιακό γαλλικό γλυκό από τη Γαλλία και συγκεκριμένα από τo Poitou, μια επαρχία στη δυτική ακτή. Παλιά το έψηναν μέσα σε ένα ειδικό πυρίμαχο σκεύος με ημικυκλικό πάτο, μέσα σε θράκα. Το κάτω μέρος καιγόταν και μαύριζε, όπως περίπου το άλλο γνώριμο καμένο γλυκό, το καζάν ντιμπί. Δεν είναι το κλασικό κρεμώδες τσίζκεϊκ, βγαίνει πιο στεγνό σε υφή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι νόστιμο. Σκεφτείτε το σαν ένα πολύ αέρινο κέικ, μέσα σε μια βάση τάρτας. Συνήθως το σερβίρουν με φρέσκα φρούτα.

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη ζύμη μπριζέ

  •  125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  60 γρ. βούτυρο αγελάδας πολύ κρύο, σε κυβάκια
  •  1 τσιμπιά αλάτι
  •  25 γρ. κρύο νερό

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT