Ένα παραδοσιακό γαλλικό γλυκό από τη Γαλλία και συγκεκριμένα από τo Poitou, μια επαρχία στη δυτική ακτή. Παλιά το έψηναν μέσα σε ένα ειδικό πυρίμαχο σκεύος με ημικυκλικό πάτο, μέσα σε θράκα. Το κάτω μέρος καιγόταν και μαύριζε, όπως περίπου το άλλο γνώριμο καμένο γλυκό, το καζάν ντιμπί. Δεν είναι το κλασικό κρεμώδες τσίζκεϊκ, βγαίνει πιο στεγνό σε υφή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι νόστιμο. Σκεφτείτε το σαν ένα πολύ αέρινο κέικ, μέσα σε μια βάση τάρτας. Συνήθως το σερβίρουν με φρέσκα φρούτα.
Υλικά
Μερίδες: 6
Για τη ζύμη μπριζέ
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γρ. βούτυρο αγελάδας πολύ κρύο, σε κυβάκια
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 25 γρ. κρύο νερό