Μην το φοβηθείτε το σύγκλινο σε αυτή τη συνταγή. Δίνει μια πικάντικη νοστιμιά στην ψαροχορτόσουπα, ένα ιδιαίτερο βάθος. Πρωτότυπη, ξεχωριστή αλλά όχι με γεύση που ξενίζει.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 1 κεφάλι από ένα μεγάλο ψάρι της εποχής, όπως σφυρίδα, στήρα κ.α. (παραδοσιακά στις ψαρόσουπες με κεφάλι ψαριού έβαζαν ροφού που πλέον όμως είναι απειλούμενο είδος)
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 700 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
- 6-7 κλωνάρια μάραθο, ψιλοκομμένο