Χορτοκαλίτσουνα με τυρομάλαμα

Μια υπέροχη συνταγή για τα πιτάκια που φτιάχνουν στην Κρήτη την Άνοιξη. Αντί για τυρομάλαμα στα χορτοκαλίτσουνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φέτα.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τυρομάλαμα είναι η… κόσμια λέξη για τη μαλάκα, το φρέσκο ανοιξιάτικο τυρί της Κρήτης, μια χλωρή γραβιέρα στην ουσία, που δίνει τη νοστιμιά του κατεξοχήν στα πιτάκια που φτιάχνουν στη μεγαλόνησο αυτή την περίοδο.

Υλικά

Τεμάχια: 20

  •  2 κιλά ανάμεικτα φυλλώδη λαχανικά, όπως σπανάκι, σέσκουλα, τσουκνίδες ή ό,τι άλλο φυλλώδες λαχανικό βρούμε, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  •  4 πράσα, ψιλοκομμένα
  •  2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  •  10 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  •  1/3 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  •  1/2 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
  •  1/3 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
  •  1/3 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
  •  1/3 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος
  •  4 φρέσκα σκορδάκια, ψιλοκομμένα
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  •  250 γρ. τυρομάλαμα, ή φέτα τριμμένη
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φύλλο

  •  1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  4 κουτ. σούπας τσικουδιά
  •  1 κουτ. σούπας κοφτή αλάτι
  •  300 ml νερό περίπου

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT