Τυρομάλαμα είναι η… κόσμια λέξη για τη μαλάκα, το φρέσκο ανοιξιάτικο τυρί της Κρήτης, μια χλωρή γραβιέρα στην ουσία, που δίνει τη νοστιμιά του κατεξοχήν στα πιτάκια που φτιάχνουν στη μεγαλόνησο αυτή την περίοδο.
Υλικά
Τεμάχια: 20
- 2 κιλά ανάμεικτα φυλλώδη λαχανικά, όπως σπανάκι, σέσκουλα, τσουκνίδες ή ό,τι άλλο φυλλώδες λαχανικό βρούμε, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
- 4 πράσα, ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 10 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1/3 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1/2 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
- 1/3 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
- 1/3 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1/3 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος
- 4 φρέσκα σκορδάκια, ψιλοκομμένα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
- 250 γρ. τυρομάλαμα, ή φέτα τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το φύλλο
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας τσικουδιά
- 1 κουτ. σούπας κοφτή αλάτι
- 300 ml νερό περίπου
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο