16 υπέροχες συνταγές για τα φρικασέ της Άνοιξης

16 υπέροχες συνταγές για τα φρικασέ της Άνοιξης

Την Άνοιξη βρίσκουμε στην αγορά πληθώρα χόρτων, τι πιο ωραίο από το να τα μαγειρέψουμε με κρέατα, ψάρια ή θαλασσινά σε γευστικά φρικασέ

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φρικασέ ή fricassée (στα γαλλικά) είναι ένα είδος φαγητού που μαγειρεύεται στην κατσαρόλα και γίνεται από κομμάτια κρέατος, κοτόπουλου ή λαγού και διάφορα χορταρικά δεμένα με μια ελαφριά και ρευστή μπεσαμέλ, αυτό στη γαλλική του εκδοχή. Στην Ελλάδα το φρικασέ περιγράφει τον τρόπο που γίνεται το τσιγαριαστό κρέας, συνήθως αρνί, κατσίκι ή χοιρινό με χόρτα εποχής, μπόλικα μυρωδικά και φρέσκα κρεμμυδάκια. Αφού βράσει το κρέας, προσθέτουμε τα χόρτα και δένουμε το ζουμί τους με αυγολέμονο ή με λευκή λεμονάτη σάλτσα, λίγο πριν το σερβίρισμα.

Στις συνταγές μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρούλια, αντίδια, σπανάκι, σταμναγκάθι, ζοχούς ακόμη και κέιλ. Αντί για κρέας το φρικασέ μπορεί να γίνει με ψάρια ή με θαλασσινά. Στη χορτοφαγική του εκδοχή γίνεται με γίγαντες ή με μανιτάρια.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT