Ο σομελιέ Άρης Σκλαβενίτης μάς δίνει τη δική του top 20 λίστα με τα κρασιά που ταιριάζουν στην εποχή. Κάποια από αυτά είναι θα γίνουν σίγουρα τα αγαπημένα σας.
Melitino 2013, Ζακυνθινό, Οινοποιείο Πετρακόπουλου
Μπορεί το Ζακυνθινό να μην είναι τόσο γνωστή ποικιλία, αλλά παράγει εξαιρετικά κρασιά. Μια γλυκιά εκδοχή της μας συστήνει το Οινοποιείο Πετρακόπουλου, το Melitino. Ένα κορυφαίο ελληνικό γλυκό κρασί, με αρώματα ώριμων και μαρμελαδιασμένων πυρηνόκαρπων και τροπικών φρούτων, που μπορεί να παλαιώσει για πολλές δεκαετίες. Στο στόμα είναι γλυκό, με τονισμένη οξύτητα, πλούσιο σώμα και μακρά επίγευση. Μια τάρτα με φρούτα ή κάποιο γλυκό με καραμέλα θα μπορούσε να απογειώσει την εμπειρία.
Μαυροτράγανο 2019, Αμπελώνες Vassaltis, Σαντορίνη
Χρόνο με τον χρόνο οι αμπελώνες Vassaltis μaς εκπλήσσουν ευχάριστα με νέα προϊόντα, που δυστυχώς κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Το πληθωρικό τους Μαυροτράγανο έχει έντονο και πυκνό μαύρο φρούτο, αρώματα γλυκών μπαχαρικών και βοτάνων, ισορροπημένη οξύτητα, υψηλές τανίνες και γεμάτο σώμα. Σίγουρα ένα κρασί που είναι ιδανικό ταίρι για κόκκινο κρέας.
Iris Vineyards 2022, Μαυροδάφνη, Gentilini Winery & Vineyards, Κεφαλονιά
Ένας αμπελώνας που έχει το όνομα της κόρης του παραγωγού, φυτεύτηκε όταν ήταν μικρή και μεγάλωσαν παρέα! Όταν ήρθε η στιγμή, το οινοποιείο Gentilini αποφάσισε να βγάλει στην παραγωγή αυτή τη φρέσκια, φρουτώδη και ζουμερή ξηρή Μαυροδάφνη, με ισορροπημένη οξύτητα και μαλακές τανίνες. Δοκιμάστε τη δροσερή δίπλα σε πιάτα με κόκκινες σάλτσες.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο