Τηγανόψωμο με φέτα

Το μυστικό είναι στην ενσωμάτωση του τυριού μέσα στη ζύμη, την οποία ανοίγουν δύο φορές, μία πριν από το τυρί και μία μετά

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τώρα το τηγανόψωμο είναι δουλειά του γιου της κυρίας Κατίνας Μαντά, Δημήτρη, ο οποίος ζυμώνει με 16 κιλά αλεύρι τη φορά.

Το μυστικό είναι στην ενσωμάτωση του τυριού μέσα στη ζύμη, την οποία ανοίγουν δύο φορές, μία πριν από το τυρί και μία μετά. Φτιάχνουν το τηγανόψωμο πιο λεπτό από πίτα σουβλακιού και στο τηγάνι έρχεται και φουσκώνει και μέχρι να έρθει στο τραπέζι, δεν έχει χάσει ακόμα τον αέρα του. Όταν το κόβεις, διαπιστώνεις πόσο λεπτό είναι, χωρίς ίχνος λαδίλας και με μπόλικη φέτα από παραγωγό των Καλαβρύτων στο εσωτερικό του.

Υλικά

Τεμάχια: 12 τηγανόψωμα

-1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-10 γρ. νωπή μαγιά, θρυμματισμένη

-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για τη ζύμη + μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνι

-1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

-1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

-60 ml λευκό, ξηρό κρασί

-περίπου 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Ολόκληρη η συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT