«Το σιρόν είναι ένα εμβληματικό ποντιακό, αυστηρά παραδοσιακό πιάτο με πολύ “βαρύ παρελθόν”», συμπληρώνει η Θεσσαλονικιά Αφροδίτη Γεωργιάδου που μας έδωσε τη συνταγή.
Υλικά
Μερίδες: 4
-500 γρ. σιρόν *
-250-300 ml βραστό νερό + λίγο επιπλέον, χλιαρό
-500 γρ. πασκιτάν *
-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-250 γρ. ξυγαλί βούτυρο
-λίγο αλάτι
-καυτερή πάπρικα (προαιρετικά και όσο αντέχουμε)
Ολόκληρη η συνταγή στο gastronomos.gr