Ποντιακό σιρόν με πασκιτάν και ξυγαλί βούτυρο

Ποντιακό σιρόν με πασκιτάν και ξυγαλί βούτυρο

Το φαγητό αυτό θα ξυπνήσει μνήμες στους παλιούς και οι νεότεροι θα γνωρίσουν μέσα από αυτό τον γαστρονομικό πολιτισμό του Πόντου. Έχει, δε, μεγάλη διατροφική αξία, χάρη στις πρώτες ύλες του

19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το σιρόν είναι ένα εμβληματικό ποντιακό, αυστηρά παραδοσιακό πιάτο με πολύ “βαρύ παρελθόν”», συμπληρώνει η Θεσσαλονικιά Αφροδίτη Γεωργιάδου που μας έδωσε τη συνταγή.

Υλικά

Μερίδες: 4

-500 γρ. σιρόν *

-250-300 ml βραστό νερό + λίγο επιπλέον, χλιαρό

-500 γρ. πασκιτάν *

-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

-250 γρ. ξυγαλί βούτυρο

-λίγο αλάτι

-καυτερή πάπρικα (προαιρετικά και όσο αντέχουμε)

Ολόκληρη η συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT