Σιουφιχτά με αγκινάρες και αυγά μάτια σε στάκα

Σιουφιχτά με αγκινάρες και αυγά μάτια σε στάκα

Μια συνταγή με παραδοσιακά υλικά που θα σας εντυπωσιάσει.

21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  500 γρ. σιουφιχτά ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  •  60 ml χυμός λεμονιού
  •  8 καρδιές αγκινάρας, καθαρισμένες
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  •  80 γρ. στάκα (τη βρίσκουμε σε καταστήματα με κρητικά τρόφιμα, όπως Χαλκιαδάκης, Ζουριδάκης, κ.ά., διευθύνσεις στη σελίδα 128)
  •  4 αυγά
  •  1/2 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
  •  ξύσμα από 1 λεμόνι τριμμένη
  •  παλαιωμένη κρητική γραβιέρα, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT