Shabu shabu: Το ιαπωνικό «φοντί» που μαγειρεύεται στο τραπέζι

Shabu shabu: Το ιαπωνικό «φοντί» που μαγειρεύεται στο τραπέζι

Η συνταγή θυμίζει το ευρωπαϊκό φοντί και είναι ό,τι πρέπει για παρέα, μια και όλοι συγκεντρώνονται πάνω από το σκεύος όπου σιγοβράζει νερό και ο καθένας «μαγειρεύει» εκεί την μπουκιά του.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαγειρεύεται, σερβίρεται και τρώγεται ταυτόχρονα! To πιάτο αυτό εχει κινεζική καταγωγή, αλλά στις αρχές του 20ού αιώνα έγινε σήμα κατατεθέν ενός διάσημου ιαπωνικού εστιατορίου. Η ονομασία δεν σημαίνει κάτι, απλώς είναι ο ήχος που κάνει το κρέας καθώς βράζει μέσα στο κοχλάζον νερό.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  800 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα (π.χ. από κόντρα), χωρίς κόκαλο, σε πολύ λεπτές φέτες 0,5 εκ. (αν δεν έχουμε το κατάλληλο μαχαίρι για τόσο λεπτό κόψιμο, ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει εκείνος)
  •  8 φλιτζ. τσαγιού νερό
  •  1 φύλλο αποξηραμένο φύκι kombu (σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα, ενδεικτικά: Salamat, Wokshop, La tienta κ.ά.)
  •  2 φλιτζ. τσαγιού μέτρια κομμένο κινεζικό λάχανο (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καλά μανάβικα)
  •  4 μεγάλα μανιτάρια σιτάκε, χοντροκομμένα (σε ενημερωμένα μανάβικα και καλά σούπερ μάρκετ) ή πλευρώτους
  •  2 πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), σε μέτριες διαγώνιες φέτες
  •  1 φλιτζ. τσαγιού τρυφερά φύλλα σπανακιού

Για συνοδευτικά

  • σάλτσα σόγιας ιαπωνική, σάλτσα σουσαμιού (goma dare), σος ponzu (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα) – τις σερβίρουμε όλες ή όποιες θέλουμε

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT