Ποντιακή κοσάρα (κότα) στον φούρνο γεμιστή με κορκότο, σταφίδες και κουκουνάρι

Ποντιακή κοσάρα (κότα) στον φούρνο γεμιστή με κορκότο, σταφίδες και κουκουνάρι

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός από κότα, το φαγητό αυτό φτιάχνεται και με κόκορα. Το κορκότο, τυπικό ποντιακό δημητριακό, αντικαθιστά το τυπικό ρύζι στη γέμιση και δίνει έξτρα νοστιμιά.

«Το φαγητό αυτό σερβιριζόταν κατά κύριο λόγο σε περιόδους γιορτών», μας διαφωτίζει η Αφροδίτη. «Συνήθιζαν να μαρινάρουν το πουλερικό με γιαούρτι που έφτιαχναν οι ίδιοι, κι αυτό βοηθούσε να μαλακώσει πάρα πολύ το κρέας του», συμπληρώνει.

Υλικά

Μερίδες: 6-7

-1 όρνιθα βάρους 1.000-1.200 γρ. (ή κόκορας) περίπου ίδιου βάρους

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-60 γρ. βούτυρο ξυγαλί, λιωμένο

Για τη μαρινάδα

-200-250 γρ. πρόβειο παραδοσιακό γιαούρτι, με την πέτσα του

-100 γρ. μουστάρδα

-xυμός και ξύσμα από 3 λεμόνια

-200 ml ελαιόλαδο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT