Η κακαβιά με μπλε καβούρια

Μια ξεχωριστή κακαβιά με μπλε καβούρια. Τη συνταγή μας έδωσε η «Κυρά του Δέλτα», η μοναδική γυναίκα αλιέας στο Δέλτα του Έβρου.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Την κακαβιά με καβούρια δεν την ήξερα, την έμαθα από τον Βασίλη Καλλίδη. Με έδωσε τη συνταγή και την έμαθα, δεν λέω ψέματα», λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια η Άρτεμη Παπακωστίδου-Διακάκη – η μοναδική γυναίκα αλιέας στο Δέλτα του Έβρου και μαγείρισσα που μας έδωσε τη συνταγή- καθώς ανακατεύει την καβουροκακαβιά. Φρέσκα μπλε καβούρια βρίσκουμε δύσκολα και μόνο μετά από παραγγελία σε έμπιστο ψαρομανάβη, διαφορετικά επιλέγουμε καβουρόψιχα κονσέρβας από την ελληνική εταιρεία Aegean Gourmet (ενδεικτικά στα καταστήματα: Μπαλάσκας, Degustation, Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης, Εδώδιμον, σε επιλεγμένα Mega AB κ.ά.).

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  2 μέτριες πατάτες, σε μέτρια κομμάτια
  •  2 μέτρια καρότα, σε χοντρές φέτες
  •  1 κλωνάρι σέλερι, καθαρισμένο από ίνες, σε λεπτές φέτες
  •  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  •  40 ml ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα
  •  1 κονσέρβα καβουρόψιχα (ή 2-3 φρέσκα μπλε καβούρια, ολόκληρα)
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  λίγος χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT