Για τη σαλάτα αυτή η Αφροδίτη Γεωργιάδου έχει χρησιμοποιήσει προϊόντα χαρακτηριστικά της ποντιακής κουζίνας, όπως το γαΐς τυρί και τα κοκκύμελα, με τα οποία φτιάχνουν πετιμέζι και εδώ τα αντικαθιστούμε με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων. Η σάλτσα διατηρείται για λίγες μέρες στο ψυγείο και χρειάζεται λίγο ζέσταμα σε χαμηλή φωτιά πριν από το σερβίρισμα.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 320-350 γρ. σαλατικά, όπως μαρούλια διαφόρων ειδών, λόλα, σπανάκι, ρόκα κ.ά., πλυμένα, στεγνά και χοντροκομμένα
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 100 γρ. γαΐς τυρί καπνιστό, μαδημένο στις κλωστές του
Για τη γλυκόξινη σάλτσα
- 5 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα ή από φρούτα του δάσους
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 200 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο