Κουκάκι με τα όλα του: 37 μοναδικές γευστικές στάσεις

Κουκάκι με τα όλα του: 37 μοναδικές γευστικές στάσεις

Ένα γευστικό οδοιπορικό σε μια από τις πιο ιστορικές περιοχές της Αθήνας, το Κουκάκι, που στους δρόμους του βρίσκεις κυριολεκτικά τα πάντα. Από διαχρονικούς φούρνους μέχρι ψαγμένα wine bars και street food

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όνομα της συνοικίας Κουκακίου (ή Κουκάκη) είναι σχετικά νέο κaι οφείλεται στον εργοστασιάρχη Γεώργιο Κουκάκη, που στις αρχές του 20ου αιώνα έχτισε στην έρημη τότε περιοχή το σπίτι του και μια βιοτεχνία σιδερένιων κρεβατιών. Όλοι τότε έλεγαν «στου Κουκάκη» που τελικά έγινε στο Κουκάκι και καθιερώθηκε. Το Κουκάκι περιλαμβάνει και τη συνοικία Γαργαρέττα (από την οδό Αν. Ζίννη μέχρι τον πεζόδρομο της Ακρόπολης), που πήρε το όνομα της από τη μεσαιωνική οικογένεια των Ιταλών Gargaretta που είχε κτήματα στην περιοχή. Μεγάλη επίδραση στην εξέλιξη της περιοχής είχε το εργοστάσιο μπίρας του Βαυαρού Καρλ Φιξ στη Λεωφόρο Συγγρού – λειτούργησε από το 1893 μέχρι το 1982. Ήταν η εξέλιξη του πρώτου ελληνικού ζυθοποιείου που είχε ανοίξει ο πατέρας του, Ιωάννης, στο Κολωνάκι στα τέλη του 19ου αιώνα. Στην περιοχή τότε λειτουργούσαν ζυθεστιατόρια όπου σέρβιραν κρύα μπίρα και μεζέδες μια συνήθεια που έφεραν οι Βαυαροί και κρατάει μέχρι τις μέρες μας.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT