Ποια κομμάτια είναι κατάλληλα για κατσαρόλα
Τα περισσότερα μέρη του μοσχαριού ενδείκνυνται για μαγείρεμα στην κατσαρόλα. Οι σεφ προτείνουν τα λίγο πιο λιπαρά κομμάτια, καθώς και τα κομμάτια που περιέχουν αρκετό κολλαγόνο, που κάνει τις σάλτσες πλούσιες και πιο ωραία δεμένες. Οι τιμές που παραθέτουμε είναι ενδεικτικές και αφορούν σε αποστεωμένα κομμάτια.
1. Η ελιά ή σβέρκος
Είναι από τα κατεξοχήν κομμάτια που γίνονται στην κατσαρόλα. Όσο πιο κοντά στο κόκαλο είναι το κομμάτι που θα πάρουμε, τόσο πιο μαλακό είναι. Γίνεται ωραία λεμονάτο, βραστό, κοκκινιστό, στιφάδο.
Η τιμή του κυμαίνεται από 8,00 έως 11,00 ευρώ. Το ελληνικό βιολογικό κοστίζει περίπου 17 ευρώ.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.