Wecook: Μια κοινόχρηστη κουζίνα, 10 σεφ και delivery σε γυάλινο ταπεράκι

Wecook: Μια κοινόχρηστη κουζίνα, 10 σεφ και delivery σε γυάλινο ταπεράκι

Μια κοινόχρηστη κουζίνα, στους Αμπελόκηπους, ενδυναμώνει ανεξάρτητους σεφ και διανέμει το φαγητό τους σε επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είμαστε ghost kitchen, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!» λένε οι άνθρωποι του Wecook. Σε έναν φωτεινό χώρο περίπου 200 τ.μ. στους Αμπελοκήπους οχτώ μάγειρες δουλεύουν σε ισάριθμες ανοιχτές κουζίνες που επικοινωνούν μεταξύ τους. Από την τζαμαρία οι περαστικοί και οι γείτονες μπορούν να δουν ακριβώς τι γίνεται μέσα (δεν είναι σπάνιο να σταματήσουν, να μπουν μέσα και να μοιραστούν κάποιο σχόλιο). Η εικόνα θυμίζει περισσότερο κάποιον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής (χωρίς τις κάμερες και τους κριτές) παρά μια τυπική, ανήλιαγη, στενή κουζίνα εστιατορίου με φασαρία και φωνές. Ο κάθε σεφ δουλεύει μόνος του, μεθοδικά, στον σταθμό του και σε ένα κεντρικό πάσο το φαγητό πακετάρεται σε γυάλινο ταπεράκια για να φτάσει μέσω διανομής στον παραλήπτη του.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT