Φράουλες: 21 συνταγές για νόστιμα και δροσιστικά γλυκά

Φράουλες: 21 συνταγές για νόστιμα και δροσιστικά γλυκά

Αυτό το ζουμερό, λαχταριστό φρούτο της Άνοιξης, οι φράουλες, σε όποια συνταγή κι αν μπει, στολίζει, δίνει χρώμα, γεύση και δροσιά. Είναι να μην τις αγαπάμε;

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γύρω στο 1300, πρώτοι οι Γάλλοι (ας είναι καλά) καλλιέργησαν τις άγριες φράουλες που έβρισκαν στα δάση. Ο βασιλιάς τους, ο Κάρολος Ε΄, τον 14ο αιώνα περηφανευόταν για τις 1.200 φραουλιές που είχε στους βασιλικούς κήπους. Από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει. Οι σημερινές φράουλες στο εμπόριο δεν προέρχονται από αυτόχθονες ευρωπαϊκές ποικιλίες, αλλά μας ήρθαν τον 18ο αιώνα από τη Βόρεια Αμερική. Καθώς είναι από τα πιο δημοφιλή φρούτα, οι φράουλες καλλιεργούνται πλέον συστηματικά σε όλο τον κόσμο, για τον γλυκό και ζουμερό καρπό τους, που χρησιμοποιείται ευρέως. Κυκλοφορούν φρέσκες, κατεψυγμένες, αλλά και ως τεχνητό άρωμα, που συχνά αρωματίζει τις ζαχαροπλαστικές παρασκευές, όπως τα παγωτά. Στην Ελλάδα καλλιεργούνται κυρίως στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και τη Μακεδονία.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT