Χαλβάς σαπουνέ με νισεστέ, ο γνωστός χαλβάς Φαρσάλων

Χαλβάς σαπουνέ με νισεστέ, ο γνωστός χαλβάς Φαρσάλων

Γλύκισμα πεντανόστιμο και σερβιρισμένο με φροντίδα και γούστο, ο χαλβάς Φαρσάλων, εδώ μάς δίνεται σαν συνταγή από μαγείρισσα – μέλος του Αγροτικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Βρυσούλας Έβρου.

26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γνωστός χαλβάς Φαρσάλων, όπως μας τον ετοίμασε η Φρόσω Νεραντζάκη, μαγείρισσα και κάτοικος του χωριού Βρυσούλα στον Έβρο, για να μας υποδεχτεί στον τόπο της. Η δοσολογία και οι αναλογίες ορίζονται από το σκεύος μέτρησης που θα επιλέξουμε: φλιτζάνι, ποτήρι ή κούπα.

Υλικά

Μερίδες: για ταψάκι 20×30εκ.

  •  2 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού νισεστές
  •  1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη + 2 1⁄2 επιπλέον
  •  9 φλιτζ. τσαγιού νερό
  •  1 φλιτζ. τσαγιού ηλιέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού σπασμένη καρυδόψιχα (ή αμυγδαλόψιχα)
  •  κανέλα, για το σερβίρισμα

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT