Κοτόπουλο φιλέτο στο τηγάνι: 17 εύκολες και γρήγορες συνταγές για τις καθημερινές

Κοτόπουλο φιλέτο στο τηγάνι: 17 εύκολες και γρήγορες συνταγές για τις καθημερινές

Εύκολες και γρήγορες συνταγές για φιλέτο κοτόπουλο στο τηγάνι, ιδανικές για καθημερινά γεύματα. Αυτή η συλλογή έχει κάτι για όλους, από κλασικές προετοιμασίες έως δημιουργικές ανατροπές που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

5 λόγοι που αγαπάμε να μαγειρεύουμε το κοτόπουλο φιλέτο

  1. Είναι το πιο οικονομικό από τα φιλέτα των κρεατικών. Η μέση τιμή του συμβατικού φιλέτου από στήθος είναι 10 € το κιλό και από μπούτι 12 €, όταν του χοιρινού (ψαρονέφρι) κοστίζει 16 € και του μοσχαρίσιου φιλέτου αγγίζει τα 30 €. Αντίστοιχη και η διαφορά στις βιολογικές εκδοχές των κρεατικών.
  2. Θέλει ελάχιστο χρόνο για να γίνει, όπως όλα τα φιλέτα.
  3. Το βρίσκουμε παντού, τόσο σε κρεοπωλεία, χύμα, όσο και στα σούπερ μάρκετ, συσκευασμένο σε δισκάκια, και μπορούμε να διαλέξουμε μεταξύ του λευκού και στεγνού κρέατος από στήθος ή του σκούρου, πιο λιπαρού και ζουμερού φιλέτου από μπούτι.
  4. Είναι ελαφρύ. Τόσο το στήθος όσο και το μπούτι έχουν λιγότερα ζωικά λιπαρά από ό,τι τα κόκκινα κρέατα, με το φιλέτο από το στήθος να είναι η πλέον άπαχη επιλογή.
  5. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι, επειδή έχει κάπως άτονη γεύση, συνδυάζεται χωρίς… αντιρρήσεις με πάμπολλα υλικά. Με διαφορετικά μπαχαρικά και μυρωδικά, με κρασί, ούζο ή άλλα αλκοολούχα ποτά, με χυμούς εσπεριδοειδών και λαχανικών, με διαφορετικά λαχανικά μπορούμε να έχουμε κάθε μέρα άλλο φαγητό!

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT