Λαλαγγίτες: κρέπες με μαγιά, λουσμένες με αρωματικό ζωμό κότας

Λαλαγγίτες: κρέπες με μαγιά, λουσμένες με αρωματικό ζωμό κότας

Στον Έβρο οι τηγανίτες μοιάζουν με κρέπες, ζυμώνονται με προζύμι και σερβίρονται σε μεγάλες γιορτές όπως τον Δεκαπενταύγουστο

20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Τεμάχια: για περίπου 15 λαλαγγίτες

Για τις λαλαγγίτες

  •  500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  12 γρ. (μισό κυβάκι) νωπή μαγιά, θρυμματισμένη
  •  1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  ελάχιστο ηλιέλαιο, για το τηγάνι

Για τον ζωμό

  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1 γεμάτη κουτ. σούπας ξερός δυόσμος
  •  1 κότα, περίπου 2 κιλών
  •  1 κουτ. σούπας κοκκινοπίπερο γλυκό
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT