Μαγειρική σε ξύλα και ανοιχτές φωτιές: 8 στέκια στη Θεσσαλονίκη

Μαγειρική σε ξύλα και ανοιχτές φωτιές: 8 στέκια στη Θεσσαλονίκη

Οκτώ στέκια που ψήνουν σε αναμμένα κάρβουνα, σε ξυλόφουρνους και σε θράκες από ψωμιά και πίτσες μέχρι μπιφτέκι γεμιστό με γύρο! Ναι, καλά ακούσατε.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αργή μαγειρική στα ξύλα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στην εστίαση διεθνώς, και αυτή τη στιγμή ξεκινάει με δύναμη και στη Θεσσαλονίκη. Μία από τις ενδιαφέρουσες προσπάθειες, με μαγειρέματα αποκλειστικά σε ανοιχτές φωτιές, είναι το Maestranza (Πτολεμαίων 29Β, Τ/2310-555.150), ένα νέο και πολλά υποσχόμενο μαγαζί.

Οι δύο συνέταιροι έχουν μεράκι με τις μαγειρικές και στον επάνω όροφο του εστιατορίου έχουν στήσει ένα εργαστήριο όπου καλλιεργούν microgreens σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ζυμώνουν τα δικά τους έξοχα, κυψελωτά ψωμιά με πολύ παλιό ξινό προζύμι. Στα ξύλα ξεροψήνουν τα καρβέλια, αλλά και τη λαχανοσαλάτα και τα ζαρζαβατικά τους. Και φυσικά τα κρέατα – από αρνίσιο σουβλάκι και βουβαλίσια t-bone από την Κερκίνη μέχρι μπιστέκα Φιορεντίνα από ράτσες Romagnola ή Chianina. Τα σερβίρουν με καλοδιαλεγμένα κρασιά από μια λίστα εναλλακτική και συμφέρουσα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT