Αν και χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα, το ουζερί του Ιορδάνη στην Πολίχνη σερβίρει ολόφρεσκα ψαρικά. Ένα εργαστήριο στη Ρωμαϊκή Αγορά φτιάχνει άπαιχτα πιροσκί και χατσαπούρι. Μια καντίνα στην Πυλαία ψήνει currywurst με πατατοσαλάτα και ξινολάχανα, λες κι είσαι στη Γερμανία, ενώ σε ένα ρετρό καφενείο στην Άνω Πόλη θα φας συκώτι και καρδιά στο τηγάνι και θα πεις κι ένα τραγούδι. Αυτά τα μέρη στην πρωτεύουσα του Βορρά, δεν είναι μόνο ψαγμένα, αλλά είναι και κρυμμένα και πρέπει να κάνεις προσπάθεια για να τα βρεις.
Ρωμαϊκή Αγορά
Τα πιροσκί του εργαστηρίου Αγάπη, σαν να τρως σε γεωργιανό σπίτι
Όσοι έχετε συγγενείς ή γείτονες από τη Γεωργία μπορεί να έχετε σταθεί τυχεροί και να ξέρετε τι σημαίνει αυθεντικό πιροσκί. Για όλους τους υπόλοιπους υπάρχει το Αγάπη. Περιμένοντας στην ουρά, θα νιώσετε πως βρίσκεστε στη Βαβέλ: όλες οι φυλές της Θεσσαλονίκης περνούν από δω για να γευτούν αυτά τα φουσκωτά πιροσκί με τις ευφάνταστες γεμίσεις (μέχρι και με φασόλια έχουν), τα ελαστικά χατσαπούρια με την τυρένια γέμιση, τις ανοιχτές πίτες, τα τσεμπουρέκ και πόσα άλλα. Μη φύγετε χωρίς χατσαπούρι, πιροσκί με σπανάκι και τυρί, και πιροσκί με κρέμα μπουγάτσας.
Χαλκέων 21, Τ/2310-265.755. Δευτέρα-Σάββατο μέχρι τις 18.00.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο