7 γευστικά στέκια στη Θεσσαλονίκη, που θες gps για να τα βρεις

7 γευστικά στέκια στη Θεσσαλονίκη, που θες gps για να τα βρεις

Την έχουμε περπατήσει εκατοντάδες φορές, όμως η Θεσσαλονίκη δεν παύει να μας εκπλήσσει. Κρυμμένα φαγάδικα, υπόγεια μυστικά στέκια και πρωτόγνωρες γεύσεις. Αυτή η πόλη παραμένει ανεξάντλητη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα, το ουζερί του Ιορδάνη στην Πολίχνη σερβίρει ολόφρεσκα ψαρικά. Ένα εργαστήριο στη Ρωμαϊκή Αγορά φτιάχνει άπαιχτα πιροσκί και χατσαπούρι. Μια καντίνα στην Πυλαία ψήνει currywurst με πατατοσαλάτα και ξινολάχανα, λες κι είσαι στη Γερμανία, ενώ σε ένα ρετρό καφενείο στην Άνω Πόλη θα φας συκώτι και καρδιά στο τηγάνι και θα πεις κι ένα τραγούδι. Αυτά τα μέρη στην πρωτεύουσα του Βορρά, δεν είναι μόνο ψαγμένα, αλλά είναι και κρυμμένα και πρέπει να κάνεις προσπάθεια για να τα βρεις.

Ρωμαϊκή Αγορά

Τα πιροσκί του εργαστηρίου Αγάπη, σαν να τρως σε γεωργιανό σπίτι

Όσοι έχετε συγγενείς ή γείτονες από τη Γεωργία μπορεί να έχετε σταθεί τυχεροί και να ξέρετε τι σημαίνει αυθεντικό πιροσκί. Για όλους τους υπόλοιπους υπάρχει το Αγάπη. Περιμένοντας στην ουρά, θα νιώσετε πως βρίσκεστε στη Βαβέλ: όλες οι φυλές της Θεσσαλονίκης περνούν από δω για να γευτούν αυτά τα φουσκωτά πιροσκί με τις ευφάνταστες γεμίσεις (μέχρι και με φασόλια έχουν), τα ελαστικά χατσαπούρια με την τυρένια γέμιση, τις ανοιχτές πίτες, τα τσεμπουρέκ και πόσα άλλα. Μη φύγετε χωρίς χατσαπούρι, πιροσκί με σπανάκι και τυρί, και πιροσκί με κρέμα μπουγάτσας.

Χαλκέων 21, Τ/2310-265.755. Δευτέρα-Σάββατο μέχρι τις 18.00.

Καλαμαριά

Το ζαχαροπλαστείο Κυψέλη και τα πεϊνιρλί του Σαββατοκύριακου

Ο λαός μίλησε, και η Κυψέλη φτιάχνει και πεϊνιρλί. Μόνο με τυρί και φρέσκο βούτυρο, σε πολύ μικρές ποσότητες και μόνο τα Σαββατοκύριακα, που αντέχουν οι ιδιοκτήτες του υπόγειου συνοικιακού ζαχαροπλαστείου να σηκώνονται αξημέρωτα για να ετοιμάσουν τα ζυμάρια, να περιμένουν να φουσκώσουν, να τα γεμίσουν και να τα φουρνίσουν. Πριν προλάβουν να κρυώσουν, εξαφανίζονται καυτά, κυρίως από τους περίοικους, που ξέρουν το μυστικό και οι μυρωδιές τούς ξυπνάνε και τους σέρνουν απ’ τη μύτη. Στην Κυψέλη, εκτός από το παραδοσιακό πεϊνιρλί της Καλαμαριάς, φτιάχνουν στο εργαστήρι τους και μικρά γλυκά σοκολατένια κεράσματα, μιλφέιγ χορταστικού μεγέθους, σιροπιαστά και ωραία τσουρέκια.

Κοτυώρων 29, Καλαμαριά, Τ/2310-413.604

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT