«Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο ευχάριστη είναι η χώρα και ο υπέροχος ζεστός ήλιος όλη την ημέρα και το βράδυ οι ταβέρνες: ζεστές γαρίδες σε ελαιόλαδο και υπέροχο κρασί και η απαλή γλυκιά μυρωδιά των ελληνικών πεύκων. Δεν θα γυρίσω πότε στην Αγγλία. Πώς θα μπορούσα;». Οι σημειώσεις του ζωγράφου Τζον Κράξτον, για το μεδούλι της ευζωίας στην Ελλάδα βάζουν σχεδόν ισότιμα στο κάδρο τις ψηφίδες του ήλιου και την αχνιστή θαλπωρή αλλά και έκρηξη μιας ελληνικής ταβέρνας. Σαν και αυτές που συνάντησε στην Κρήτη, στην Ύδρα, στα ταξίδια του ανά τη χώρα και έγιναν με κάποιον τρόπο η κοινή του γλώσσα με τους Έλληνες. Ο τρόπος που σύνορα και διαβατήρια καταργούνται την ώρα που μοιράζεσαι το ψωμί, σερβίρεις κρασί και γεύεσαι κάτι από τα τσουκάλια στην κουζίνα της ελληνικής ταβέρνας.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr