Πώς ξεφλουδίζουμε τα αναποφλοίωτα ρεβύθια

Πώς ξεφλουδίζουμε τα αναποφλοίωτα ρεβύθια

25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eίναι καλό τα όσπρια να μαγειρεύονται με τα φλούδια τους, οι σεφ όμως, προτείνουν να ξεφλουδίζουμε τα ρεβύθια αν θέλουμε να φτιάξουμε χούμους ή σούπες βελουτέ.

Προετοιμασία 

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε μια μεγάλη λεκάνη (ή σε μια βαθιά κατσαρόλα) για τουλάχιστον 12 ώρες. Το νερό που θα βάλουμε καλό είναι να είναι χλιαρό. Στο μούλιασμα προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας αλάτι, που θα βοηθήσει τα ρεβύθια να φουσκώσουν σωστά. Την επομένη τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT