Για να φτιάξουμε το γλυκό κουταλιού φράουλα, ξεκινάμε ως εξής: μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τις φράουλες. Αφήνουμε στην άκρη για 4 ώρες, έτσι ώστε τα φρούτα να βγάλουν τα υγρά τους.
Αδειάζουμε το όλον σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό και τα σποράκια από τον λοβό βανίλιας (τον χαράσσουμε κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνουμε και παίρνουμε τα σποράκια.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr