Τo sushi έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο. To ramen, η ιαπωνική σούπα με νουντλς, κρέας και αυγό, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Τα γλυκίσματα όμως, της χώρας του Ανατέλλοντος Ήλιου, ζελατινοειδή, σπογγώδη, άγλυκα πολλές φορές, δεν περνάνε αναλόγως συχνά τα σύνορα. Τα mochi (μότσι) αποτελούν εξαίρεση. Αυτές οι ελαστικές μπουκίτσες, φτιαγμένες από πάστα κολλώδους ρυζιού, με ποικίλες γεμίσεις (γλυκιά πάστα από κόκκινα φασόλια, τσάι μάτσα, σοκολάτα, καρύδα, φρούτα κάθε λογής αλλά και παγωτό, που είναι πιο πρόσφατη βερσιόν), όλο και μαζεύουν οπαδούς. Είναι μικρά, είναι γουστόζικα, είναι και φωτογενή. Όταν τα πρωτοδοκιμάζεις μπορεί να σε ξαφνιάσει λίγο η λαστιχωτή υφή τους, αλλά δεν σου παίρνει πολύ να τη συνηθίσεις.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr