Ψάρι φασί με πράσα στον φούρνο

Γνωστό και ως χειμάρα, το φασί είναι εξαιρετικά νόστιμο ψάρι στο τηγάνι, ψήνεται όμως ωραιότατα και στον φούρνο. Μια συνταγή που τιμούν δεόντως στη Θεσσαλονίκη και στα πέριξ

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φασί είναι ψάρι που μοιάζει με τη γλώσσα, με μήκος που μπορεί να φτάσει και τα 50 εκατοστά. Το παραγγέλνουμε εγκαίρως από τον ψαρά μας, αλλά προσέχουμε το μήκος του να μην είναι μικρότερο από 25-26 εκ., να είναι δηλαδή ένα ώριμο ψάρι, για να διασφαλίσουμε την υγεία του πληθυσμού του. Αν δεν βρούμε, το αντικαθιστούμε με δύο μεγάλες γλώσσες.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  1 ψάρι φασί βάρους 1.500-2.000 γρ., καθαρισμένο (ή 2 μεγάλες γλώσσες, καθαρισμένες)
  •  2 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
  •  1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
  •  4 πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), σε μέτριες ροδέλες
  •  1 καρότο, σε λεπτές φέτες

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT