Κοτόπουλο πανέ βήμα βήμα, από τον Χριστόφορο Πέσκια

Κοτόπουλο πανέ βήμα βήμα, από τον Χριστόφορο Πέσκια

Πώς θα φτιάξουμε το τέλειο κοτόπουλο πανέ; Αυτό που είναι τραγανό εξωτερικά και ζουμερό αλλά σωστά ψημένο στο εσωτερικό του; Ο Χριστόφορος Πέσκιας μας δείχνει τον σωστό τρόπο μαζί με όλα τα μυστικά.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

3 μυστικά για τέλειο κοτόπουλο πανέ

  1. Οι σεφ προτιμούν για πανέ το φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, επειδή είναι άπαχο. Το φιλέτο από μπούτι είναι πιο λιπαρό και η λιπαρή αίσθηση επιτείνεται με το τηγάνισμα. Κόβουμε το φιλέτο σε μικρούς κύβους 2 – 3 εκ. το πολύ, για να ροδίσουν ομοιόμορφα και να προλάβουν να ψηθούν και στο εσωτερικό τους.
  2. Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε είναι ότι βάζουμε λιγότερο ελαιόλαδο από όσο χρειάζεται το τραγανό πανέ. Χρησιμοποιούμε μια βαθιά κατσαρόλα ή φριτέζα. Τα κομμάτια του κοτόπουλου πρέπει να ψήνονται στιγμιαία μέσα στο λάδι, για να επιτύχουμε βαθύ τηγάνισμα και συνεπώς τέλεια κρούστα.
  3. Το ελαιόλαδο πρέπει να κάψει πολύ καλά προτού ξεκινήσουμε το τηγάνισμα, διαφορετικά τα φιλετάκια θα απορροφήσουν πολύ λάδι και η κρούστα θα πανιάσει.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT