Μελόπιτα με γλυκό φράουλα

Με νωπή μυζήθρα, καρδάμωμο, ξύσμα πορτοκαλιού και γλυκό φράουλα για… «κερασάκι», αυτή η μελόπιτα είναι ένα τυρογλυκό από τα λίγα.

26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη μελόπιτα με γλυκό φράουλα, ποθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C.
  2. Αλείφουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Αναποδογυρίζουμε το ταψί και το τινάζουμε καλά, να φύγει το αλεύρι που δεν έχει κολλήσει επάνω.
  3. Περνάμε τη μυζήθρα από το μύλο των λαχανικών ή από χοντρό σουρωτήρι πιέζοντάς τη με μια σπάτουλα.
  4. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το καρδάμωμο και το ξύσμα μέσα στη μυζήθρα και ζυμώνουμε με τα χέρια να ανακατευτούν τα υλικά.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT