Θεσσαλονίκη: Λιώσαμε τις σόλες μας στις αγορές της πόλης

Θεσσαλονίκη: Λιώσαμε τις σόλες μας στις αγορές της πόλης

Βολτάρουμε στις παλιές αγορές και στα καλά παντοπωλεία της πόλης, ψωνίζουμε σπάνια τυριά, ψαγμένα τρόφιμα, και κάνουμε στάση και για τσιμπολόγημα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κι όμως η Θεσσαλονίκη δεν έχει μία κεντρική αγορά αλλά τρεις, οι οποίες μάλιστα είναι παμπάλαιες κι εδραιωμένες. Στον πυρήνα τους οι Θεσσαλονικείς βρίσκουν καθημερινά τα καλά και τα συμφέροντα, και σε αυτές χτυπάει η καρδιά της πόλης. Εκτός όμως από τις μεγάλες αγορές, υπάρχουν και αρκετά μικρά μπακάλικα και ενημερωμένα delicatessen, τα οποία διαθέτουν στην γκάμα τους και του πουλιού το γάλα. Κάνουμε βόλτα στην πόλη, σταματάμε για ψώνια, διαλέγουμε τα καλύτερα από τα καλύτερα, και σας τα προτείνουμε.

Η ιστορική Μοδιάνο αστράφτει ξανά

Η ιστορική Αγορά Μοδιάνο του 1930, που οριοθετείται από τις οδούς Ερμού και Βασιλέως Ηρακλείου, παρέμενε για χρόνια κλειστή λόγω ανακαίνισης. Άνοιξε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, γυαλιστερή και του κουτιού, με πλήθος καταστημάτων εστίασης και ειδών διατροφής. Αξίζει οπωσδήποτε μια στάση στο παντοπωλείο Olicatessen, στο «παντοπωλείο για καλό σκοπό» της Wise Greece και στο μπακάλικο Μεσότοπος Λέσβου για παραδοσιακά λαδοτύρια και φέτα Μυτιλήνης. Επίσης, στο πρατήριο του σαλονικιώτικου Τυροκομείου Αρβανίτη για τα ωραία τυριά του, στο Πιροσκί για ποντιακό street food, στον φούρνο 72Η για προζυμένια καρβέλια και κρουασάν αργής ωρίμασης (εξαιρετικό το γεμιστό με καραμέλα) και στο Wild Souls για τους χαλβάδες τους. Στον επάνω όροφο της Μοδιάνο θα καθίσουμε για brunch στο Estrella και για ποτά και κοκτέιλ στο μπαρ Hive2O. Ν. Μ.

Είσοδος από Ερμού 24 και από Βασ. Ηρακλείου 33

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT