Taprooms: Η τάση που μάθαμε στο lockdown και λάτρεψαν οι μπιρόφιλοι

Taprooms: Η τάση που μάθαμε στο lockdown και λάτρεψαν οι μπιρόφιλοι

Πώς μια τάση που ξεκίνησε από τους Αμερικάνους μικροζυθοποιούς, με στόχο να αναδείξουν τα προϊόντα τους, έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές εξόδου στα αστικά κέντρα.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα taprooms ανοίγουν συνεχώς και όλοι τα έχουμε πετύχει κάπου στην Αθήνα. Από εκεί που πριν τρία χρόνια είχε μόνο δύο στο Κουκάκι τώρα τα βρίσκουμε στις περισσότερες περιοχές της πόλης αλλά και όλης της χώρας. Πρόκειται για μια τάση που ξεκίνησε από την Αμερική. Οι μικροζυθοποιοί ήθελαν να έχουν έναν χώρο όπου θα μπορούσαν να σερβίρουν τις μπίρες τους φρέσκιες και να μπορούν έτσι να προωθούν τα προϊόντα τους. Στην Ελλάδα, κατά την περίοδο του lockdown η κατανάλωση craft μπίρας αυξήθηκε σημαντικά και οι μπιρόφιλοι ξεκίνησαν να ψάχνονται ακόμη περισσότερο με τις γεύσεις και να κάνουν μπιρογνωσίες. Ήταν η εποχή που άρχισαν να ξεφυτρώνουν τα πρώτα taprooms που γρήγορα έγιναν τα στέκια των μπιρόφιλων. Εκεί μπορούσαν να βρουν φρέσκια craft μπίρα να γνωριστούν με άλλους γνώστες, και όλους όσοι ήθελαν να μυηθούν στη χειροποίητη μπίρα. Τι ακριβώς όμως είναι το taproom και ποια είναι η διαφορά του από την παραδοσιακή μπιραρία;

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT