Νέα taprooms ανοίγουν συνεχώς και όλοι τα έχουμε πετύχει κάπου στην Αθήνα. Από εκεί που πριν τρία χρόνια είχε μόνο δύο στο Κουκάκι τώρα τα βρίσκουμε στις περισσότερες περιοχές της πόλης αλλά και όλης της χώρας. Πρόκειται για μια τάση που ξεκίνησε από την Αμερική. Οι μικροζυθοποιοί ήθελαν να έχουν έναν χώρο όπου θα μπορούσαν να σερβίρουν τις μπίρες τους φρέσκιες και να μπορούν έτσι να προωθούν τα προϊόντα τους. Στην Ελλάδα, κατά την περίοδο του lockdown η κατανάλωση craft μπίρας αυξήθηκε σημαντικά και οι μπιρόφιλοι ξεκίνησαν να ψάχνονται ακόμη περισσότερο με τις γεύσεις και να κάνουν μπιρογνωσίες. Ήταν η εποχή που άρχισαν να ξεφυτρώνουν τα πρώτα taprooms που γρήγορα έγιναν τα στέκια των μπιρόφιλων. Εκεί μπορούσαν να βρουν φρέσκια craft μπίρα να γνωριστούν με άλλους γνώστες, και όλους όσοι ήθελαν να μυηθούν στη χειροποίητη μπίρα. Τι ακριβώς όμως είναι το taproom και ποια είναι η διαφορά του από την παραδοσιακή μπιραρία;
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr